martes, 26 de octubre de 2010

"La habilitación/rehabilitación basada en la institución escolar". (Climent Giné, 1990)


L'article La habilitación/rehabilitación basada en la institución escolar, va ser escrit per Climent Giné al 1990, a Alternativas Institucionales en Rehabilitación. Documentos y Experiencias. Documentos 23/90, Madrid (Patronato de Prevención y de Atención a Personas con Minusvalia).

Ens mostra com la funció rehabilitadora, sempre present en l'atenció a les persones amb algun tipus de minusvalidesa, ha tingut diferent pes a l'etapa escolar en funció del moment històric i social i del tipus de minusvalidesa. En el context de l'escola, sovint han anat de la ma els processos rehabilitadors amb els pròpiament educatius. La relació entre ells, ha anat variant en funció dels objectius del marc escolar, sempre impregnats pel marc conceptual dominant del moment.
Per aquests motius,diu Climent Giné, considera de utilitat examinar els canvis que s'han succeït en la concepció de l'Educació Especial i dels serveis a ella inherents, que esdevenen l'objecte d'estudi d'aquest article.

En el marc de l'assignatura de Bases Psicopedagògiques de l'Educació Especial a la FPCEEB, hem seleccionant una síntesi amb les idees més rellevants relacionades amb aquest article:

Síntesi de Laia Trias Hernández

No hay comentarios:

Publicar un comentario