sábado, 19 de marzo de 2011

Cinefòrum a la setmana cultural: "MARIA I JO"

MARIA I JO

María, una jove autista, viatja a Gran Canària en companyia del seu pare Miguel per passar les vacances en un resort. Els dibuixos s'han convertit en un bon mitjà de comunicació per a tots dos, però els problemes de convivència són de vegades inevitables. Aquest documental recull les petites i grans vivències de María i Miguel per apropar-nos a l'autisme d'una forma natural. Un quadern de viatge que vol retratar la relació d'afecte entre un pare i la seva filla, independentment de les barreres.

"María i jo" és un llargmetratge documental que s'endinsa en l'autisme a través d'un cas concret: el del dibuixant Miguel Gallardo i la seva filla María, de 14 anys. La pel·lícula serveix d'adaptació cinematogràfica per a un dels còmics del propi Gallardo i ha estat dirigida pel debutant Félix Fernández de Castro. El dia a dia dels protagonistes, amb les seves petites alegries i els seus problemes de convivència, es mostra a l'espectador amb naturalitat, intentant aportar una mirada diferent sobre la discapacitat de la jove.

El documental també inclou testimoniatges de les persones que realment coneixen als protagonistes i algunes opinions anònimes. Els creadors de "María i jo" han apostat per un estil més cinematogràfic que de reporter. La música es converteix en un element emocional per acompanyar algunes escenes (sonen Vetusta Morla i Kevin Johansen, entre uns altres), encara que el propi Miguel Gallardo exerceix de narrador.

(comentari de la publicació digital 20 minutos)

Títol V.O.: María y yo
Any de producció: 2009
Distribuidora: Bausan Films
Génere: Documental
Clasificació: Tots los públics
Director: Félix Fernández de Castro
Guió: Félix Fernández de Castro
Música: Daniel de Zayas
Fotografia: Sergi Vilanova
Intérpretes: María Gallardo, Miguel Gallardo, May Suárez
ANIMACIÓ "El Viatje de Maria" (Miguel Gallardo)


No hay comentarios:

Publicar un comentario